> Jūs atrodaties: Vecauces pils >

Leģendu nakts pasākums 28.10.2017.

Leģendu nakts pasākums 28.10.2017.

Šī gada Leģendu nakts pasākums  Vecauces pilī bija kupli apmeklēts un aizritēja garam un vēderam tīkamā gaisotnē.  Viesus sagaidīja muižas virssulainis un biedrības dāmas vēsturiskajos kostīmos.  Muižas īpašnieki – pats grāfu pāris aicināja apmeklētājus ieņemt vietas zālē, lai noskatītos teātra izrādi par vīndari Imantu un viņa plašo sirdi. Pēc izrādes, muzikanta Ilgoņa jautro dziesmu  iedrošināti, apmeklētāji devās nobaudīt labumus, ko bija sarūpējis pats grāfs un biedrības dāmas.

Vīni, īpašais ķiršu liķieris un āboli no muižas dārza sniedza patīkamu veldzi un nomierināja sakairinātās garšu kārpiņas. Nav jau noslēpums, ka izrādes laikā pie vīndara Imanta gardajiem vīniem tika tikai Līvbērzes teātra aktieri.
Protams, īsts pārsteigums bija biedrības dāmu pašu gatavotās pastētes, sieri, pīrāgi, keksi, dažādas zaptes un smēriņi uz pašu ceptās rupjmaizes. Arī Lielvaicēnu medus šoreiz bija ieguvis pavisam neierastas garšu nianses. Viesiem atlika vien minēt no kā tas viss pagatavots. Iespējams, ka daudzi pirmo reizi ēda lēcu vai pupiņu - tomātu pastēti, seleriju  pesto, siļķu,  kaņepju vai ķirbju sēklu sviestu, kā arī citus gardumus. 

Savukārt  ar Vecauces muižas un pils vēsturi varēja iepazīties apmeklējot vēstures ekspozīciju, ieklausoties pārvaldnieces stāstos vai arī uzspēlējot galda spēli „Vecauces pils līkloči”.

Atliek vien minēt - ko par to visu to domāja Laumas darinātās lelles skaistajos balles tērpos, kas vienīgās rātni sēdēja uz pils krāsns un  ar izbrīnā ieplestajām acīm noraudzījās „Leģendu nakts” pasākumā, ko apmeklētājiem bija noorganizējusi biedrība ”Vecauces muiža” ar dāsnu  LLU mācību un pētījumu saimniecības „Vecauce” atbalstu.