> Jūs atrodaties: Vecauces pils >

30.04.2019. plkst.19:00 Latvijas nacionālo bruņoto spēku bigbenda koncerts

30.04.2019. plkst.19:00 Latvijas nacionālo bruņoto spēku bigbenda koncerts

Visā plašajā pasaulē 30.aprīlī plaši tiks atzīmēta Starptautiskā Džeza diena. Arī Latvijas mūziķi jau 6 gadu pēc kārtas ar saviem koncertiem pa visu Latviju ņem aktīvu dalību Džeza dienas atzīmēšanā. 

Mūsu tautas gara spēks ir rodams latviešu tautasdziesmās, kurās mūsu senči ir atraduši veidu kā daudzināt Latvijas dabas skaistumu, skumjos brīžos paskumt vai arī vienkārši priecāties par dzīvi caur vienkāršām un ātri lipīgām melodijām.

Nacionālo bruņoto spēku bigbends jau 3 gadu ar koncertiem Starptautiskajā Džeza dienā kuplina Latvijas koncertzāles un kultūras namus, saviem klausītājiem parādot, ka mūsu pašu tautasdziesmas var skanēt arī pilnīgi savādākos un nedzirdētos ritmos. Tāpēc ar  koncertprogrammu “Tautasdziesma”, kuru speciāli NBS bigbendam veidojis viens no vadošajiem lietuviešu džeza mūzikas aranžētājiem Rimantas Giedraitis, šogad 30.aprīlī uzstāsies plkst. 19.00 Vecauces pilī, Aucē.  

“Auga, auga rūžeņa”, “Seši mazi bundzinieki”, “Saulīt vēlu vakarā(i)”, “Caur sidraba birzi gāju”, “Pūt vējiņi” un citas labi pazīstamas latviešu tautas dziesmas ir kļuvušas par pamatu jaunajai koncertprogrammai.
 
Laipni gaidīti mūsu koncertā!
 
Jūsu NBS bigbends