> Jūs atrodaties: Vecauces pils >

25.jūlijā plkst. 21.00 Vecauces muižas parkā romantiska ceļošana laikā akadēmiskās un populārās mūzikas koncertprogrammā "Visa pasaule ziedos"

25.jūlijā plkst. 21.00 Vecauces muižas parkā romantiska ceļošana laikā akadēmiskās un populārās mūzikas koncertprogrammā "Visa pasaule ziedos"

Koncertprogramma “Visa pasaule ziedos” veidota kā vasaras romantiska ceļošana laikā - starp taureņiem un putniem, starp sauli un vasaras silto lietu, miglu rīta agrumā un siltajiem vasaras vakariem, ko ieskauj pasakaini saulrieti. To visu Jūs sadzirdēsiet, sajutīsiet un izbaudīsiet cauri gadsimtiem, no Štrausa valšiem, līdz latviešu komponistu saules pielietajām melodijām. 

Koncertprogrammā piedalās:
Sabīne Krilova (mecosoprāns), Latvijas Nacionālās operas un baleta māksliniece. Absolvējusi Jāzepa Vītola mūzikas akadēmiju, šobrīd maģinstrantūrā studē operdziedāšanu Lietuvas mūzikas un teātra akadēmijā.Sadarbojas vairākiem Latvijā pazīstamiem māksliniekiem un diriģentiem, kā arī aktīvi koncertē un piedalās dažādos muzikālajos projektos visā Latvijā.

Madara Kalniņa (klavieres), absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas Akadēmiju specialitātē klavierspēles skolotājs. Pasniedz klavierspēli un ir koncertmeistare P.Jurjāna mūzikas skolā. Komponē, kā arī izveidojusi savu mūzikas festivālu Madaras. Muzicē dažādos sastāvos, kā arī sadarbojas ar koriem.

Zane Pakalne (vijole), šogad absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas Akadēmiju. Vijolspēli apguvusi no 5 gadu vecuma. Muzicē dažados sastāvos projektu ietvaros, darbojas arī kā vijolspēles pedagogs.

Aija Linde (alts), klavierspēles un vijoles spēles pedagogs Mārupes Mūzikas un mākslas skolā, taču lieliski pārvalda arī alta spēli, ko spēlē gan dažādos kamermūzikas sastāvos, gan orķestros. Koncertējusi gan Latvijā, gan ārzemēs. Koncertmeistare deju kolektīviem un korim. Aranžē un komponē dažādiem ansambļu sastāviem. Beigusi Ventspils Mūzikas vidusskolu un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas Akadēmiju.

Elīza Sestule (čells), absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas Akadēmijas čella klasi pie Diānas Ozoliņas. Aktīvi muzicē dažādos kamermūzikas sastāvos - stīgu kvartets, klavieru trio, klavieru kvartets un lielāka sastāva ansambļos. Spēlējusi Latvijas Nacionālajā simfoniskajā orķestrī, Liepājas simfoniskajā orķestrī un bijusi Sinfonietta Riga mūziķe 13. un 14. orķestra sezonā.

Uģis Upenieks ir viens no Latvijas jaunās paaudzes sitaminstrumentālistiem, šobrīd Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas students R. Zaļupes un E. Saksona klasē. Aizraušanās ar sitaminstrumentu spēli sākās Smiltenes Mūzikas skolā, mācības tika turpinātas Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolā. Lai arī  sevi nav izcēlis kā solo mākslinieku, ir iegūta liela orķestru un ansambļu spēles pieredze,  piedaloties visdažādāko žanru un sastāvu konkursos, festivālos un koncertos gan Latvijā, gan daudzās Eiropas valstīs.